ČEZ ENERGETICKÉ PRODUKTY

csende

Produkty

Produkty, které vznikají jako vedlejší energetický produkt při spalování v klasických elektrárnách nacházejí uplatnění v různých oblastech využití. Mimo obrovského finančního přínosu jako alternativy jiného produktu je tu i nepřéhlédnutelný ekologický přínos. Nedochází tak ke skládkování materiálu, který je možné využívat a zárověň nevzniká žádná ekologická zátěž. Výběrem jednotlivého produktu získáte představu i pro jeho další využití.

Popílek

popílekPopílky produkované ČEZ, a.s. jsou certifikovanými stavebními výrobky. Veškeré popílky lze obecně využívat dále jako surovinu pro výrobu např. maltovin, cihlářských pálených výrobků, minerálních vláken, asfaltových výrobků atd.

 

 

 

Energosádrovec

energosádrovecEnergosádrovec je vedlejším produktem odsíření spalin metodou mokré vápencové vypírky. Hlavní složkou je dihydrát síranu vápenatého (CaSO4 . 2H2O), a proto se energosádrovec využívá jako náhrada přírodního sádrovce.

 

 

 

Struska

Struska je vedlejším produktem spalování uhlí v granulačních kotlích. Struska se odlučuje ve výsypce spalovací komory kotle kde dopadá do vodní lázně a po odvodnění je expedována odběratelům.

 

 

 

Stabilizát

stabilizátStabilizát je zvlhčená stavební směs s vápenným pojivem vyráběna ve standardním centrálním mísícím zařízení. Stabilizát se vyrábí technologickou úpravou vstupních surovin, kterými jsou vedlejší produkty spalování uhlí a odsíření spalin.